Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde devam eden kritik liderler zirvesini takip eden yaklaşık 3 bin gazeteci, Beştepe Millet Kütüphanesi'nde kurulan özel basın merkezinde ağırlandı. Uluslararası basın mensupları, Türkiye'nin ev sahipliğini ve sunulan imkanları büyük bir memnuniyetle değerlendirdi.
GASTRONOMİ VE İMKANLAR GÖZ DOLDURDU
Millet Kütüphanesi'ndeki çalışma alanlarında gazetecilere gün boyu zengin ikramlar sunuldu. Açık büfe kahvaltının yanı sıra ara sıcaklar, çeşitli içecekler ve Türk çerezleri, yoğun çalışma temposuna eşlik etti. Gazeteciler, özellikle Türk mutfağının lezzetlerine hayran kaldıklarını belirtti.
BİR İLK YAŞANDI
Açık büfelerde geleneksel et yemekleri, zeytinyağlılar, salatalar ve yöresel tatlılar geniş bir yelpazede sunuldu. Yemek molalarında güvenlik gündeminin yanı sıra Türk mutfağı da yabancı gazetecilerin en çok konuştuğu konular arasında yer aldı. Birçok yabancı gazeteci, “Daha önce hiçbir zirvede böyle ağırlanmadık” diyerek Türkiye'nin misafirperverliğine övgüler yağdırdı.



