KDP lideri Mesut Barzani, Şırnak'ın Cizre ilçesinde düzenlenen bir sempozyuma resmi sıfatı olmamasına rağmen uzun namlulu silahlı ve üniformalı korumalarıyla katılarak tepki çekmişti. Bu olayın ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Barzani'nin silahlı şovunu 'rezalet' ve 'Türkiye Cumhuriyeti'nin itibarına taammüden saldırı' olarak nitelendirdi.
BARZANİ'NİN KÜSTAHLIKLA DOLU CEVABI
Barzani, ofisi aracılığıyla yaptığı açıklamada Bahçeli'ye küstahça yanıt verdi. Açıklamada, 'Biz, Allah'ın Devlet Bahçeli'ye hidayet verdiğini, ırkçılık ve şovenizmden vazgeçtiğini sanıyorduk. Ancak görünen o ki; o hala eski Bozkurt, sadece şimdi koyun postuna bürünmüş' ifadelerine yer verildi. Barzani, ziyaretinin 'Terörsüz Türkiye' sürecini desteklemeyi amaçladığını iddia etti.
AK PARTİ VE DIŞİŞLERİ'NDEN SERT TEPKİLER
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Barzani'nin Bahçeli'yi hedef alan sözlerine tepki göstererek, 'Türkiye onu koruyacak kudrete sahiptir. Bahçeli'ye saygısızlık kabul edilemez. Bu üslup terörsüz bölgeye sabotaj' dedi. Ayrıca, Dışişleri Bakanlığı da Barzani'nin açıklamasını kabul edilemez bulduğunu belirtti. İçişleri Bakanlığı ise Cizre'deki koruma görüntüleri nedeniyle inceleme başlatarak 2 müfettiş görevlendirdi.
BAHÇELİ'DEN TERÖRSÜZ TÜRKİYE DESTEĞİ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Terörsüz Türkiye' hedefine destek vererek, 'Milli ve tarihi bir hedeftir ok yaydan çıkmıştır gemiler yakılmıştır' açıklamasını yaptı. Bu süreçte, Süleyman Soylu gibi isimler de Barzani'nin açıklamasını 'bölgesel barışa kurulan bir tezgah' olarak değerlendirerek sert tepki gösterdi.



