Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremde en az 10 binanın yıkıldığı bilgisini yetkililer paylaştı. Depremin etkisi, ilçe merkeziyle sınırlı kalmadı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul ve çevre illerden de hissedilen depremin ardından AFAD ve ilgili kurumların ekiplerinin saha çalışmalarına başladığını açıkladı.
AFAD VE İLGİLİ KURUMLAR SAHADA
Bakan Yerlikaya, Sındırgı ilçesinde 1 binanın yıkıldığını, bina içindeki üç kişinin kurtarıldığını, bir kişinin de hayatını kaybettiğini duyurdu. Çevre köylerde jandarmanın arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini de sözlerine ekledi.
ÜNLÜ OYUNCU'DAN ACI HABER
Balıkesir depremi, ünlü isimleri de derinden etkiledi. Ünlü oyuncu Eylül Tumbar, depremde amcasını kaybettiğini duyurdu. Tumbar, sosyal medya hesabından yaptığı ilk paylaşımda, 'Akrabalarım, Hamide Önbaş ve Nihat Önbaş Balıkesir depreminde yıkılan binada enkaz altında yardım bekliyor!' diye yazdı. İkinci paylaşımında ise, 'Amcamı kurtaramamışlar, başımız sağolsun. Yine de yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim.' ifadelerini kullandı.



