Milli Eğitim Bakanlığı, ücretsiz öğrenci okutma uygulamasında öncelikli olan şehit ve gazi çocukları ile devlet koruması altındaki çocukların 5-14 Ağustos tarihleri arasında başvuru yaparak bakanlığa bağlı özel öğretim kurumlarına merkezi yerleştirmeyle kayıt olabileceklerini duyurdu. Öğrenciler, 2025-2026 eğitim öğretim yılından itibaren eğitim, yemek, pansiyon, kitap-kırtasiye, kıyafet, etüt, uluslararası diploma ve sertifika programı gibi hizmetlerden ücretsiz yararlanacak. Servis hizmeti ise ücretsiz olmayacak.
BAŞVURU İŞLEMLERİ
2025-2026 eğitim ve öğretim yılında ilkokul 1 ile ortaokul 5'inci sınıfta öğrenim görecek öğrenciler, başvurularını kayıtlı bulundukları okuldan yapacak. Hazırlık sınıfında veya 9'uncu sınıfta öğrenim görecek öğrenciler ise ortaöğretime kayıtlıysa ilgili okuldan, kayıtlı değilse bitirdikleri ortaokuldan başvuru yapabilecek. Tercih işlemleri 15-20 Ağustos tarihleri arasında e-Okul sistemi üzerinden öğrencinin veli ya da vasisi tarafından yapılacak. Her öğrenci en az 5, en fazla 10 kurum tercih edebilecek. Yerleştirme sonuçları 26 Ağustos'ta açıklanacak.
DİĞER EĞİTİM KURSLARI
Öte yandan, özel motorlu taşıt sürücüleri kursları, özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları ile iş makineleri sürücü (operatörlük) eğitim kurslarına başvuru ve tercih işlemleri, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından 'Özel MTSK Modülü' üzerinden yürütülecek. 18 yaşını doldurmuş adaylar kendileri başvuru yapabilecek, 18 yaşından küçükler için veli veya vasi başvuru yapacak. Adayların en fazla 5 kurs tercih hakkı bulunuyor. Özel öğretim kursu, sosyal etkinlik ve gelişim merkezi, öğrenci etkinlik merkezi, dil, konuşma ve ergoterapi merkezi, rehberlik ve psikolojik danışma merkezi gibi diğer özel kurumlara başvuru ve tercih işlemleri de il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince 'e-Özel Modülü'nden yapılacak.



