Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Cumhuriyet Halk Partisi'ni Tosun Paşa filmiyle kıyaslayarak, 'Böyle film setindeki gibi rol yapıyorlar. Biz de keyifle seyrediyoruz. Ama ülkem adına utanıyorum' dedi.
CHP'Yİ GÖZLEMLİYORUM
Tekin, AK Parti teşkilatı tarafından düzenlenen 'Ahde Vefa' iftarı için Erzurum'a geldi. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ile birlikte katıldığı iftar sonrası, CHP'nin içindeki gelişmeleri uzaktan izlediğini belirterek, 'Çekirdek alıp CHP'nin içerisindeki gelişmeleri uzaktan seyredeceğimiz bir dünya' şeklinde konuştu. Erzurum'da halk tarafından coşkuyla karşılanan bakanlar, burada partililerle bir araya geldi.
RAMAZAN ETKİNLİKLERİNE TEPKİ
Bakan Tekin, okullarda düzenlenen ramazan etkinlikleri üzerine gelen eleştirilere de değindi. Bu eleştirilerin haksız olduğunu savunan Tekin, 'Çocuklarımız ramazanda yardımlaşmayı, dayanışmayı öğrenirlerse nasıl Talibanlaşmış oluyor?' diyerek karşı çıktı. Ayrıca, CHP'nin eleştirilerine yanıt vererek, 'Sapkın, gerici azınlık' ifadesinin kendilerine yönelik bir hakaret olduğunu vurguladı. Bakan Tekin, CHP'yi eleştirerek, 'Koskoca Cumhuriyet Halk Partisi’ni bir film setine çevirdiler. Biz de keyifle seyrediyoruz ama ülkem adına utanıyorum.' dedi. Bu eleştirilerin ardından, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi de Erzurum'da kendini evinde hissettiğini belirterek, vatandaşlardan destek istedi.



