Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay'da düzenlenen iftar programında depremzedelerle bir araya geldi. Bakan Kurum, burada yaptığı konuşmada, Asrın Felaketi olarak adlandırılan depremler sonrasında Hatay'ın yeniden inşasına dair güçlü mesajlar verdi.
HATAY’DA YENİ HİKAYELER YAZILIYOR
Kurum, Hatay'ın yeniden dirilişinin sembolü olduğunu vurguladı. “Yeniden diriliş kavramı bir şehir olsaydı o şehrin adı Hatay olurdu” diyen Bakan, Hataylıların vatanseverliğine de dikkat çekti. Hatay'da yeni konutların inşa edilmesi ve insanların yeni yuvalarına kavuşmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirten Kurum, “Hatay, yarasını sardığımız, gönüllerini aldığımız memleketimiz oldu. Ben de artık bir Hataylıyım” ifadelerini kullandı.
GÜÇLÜ TÜRKİYE VURGUSU
Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin pek çok alanda güçlendiğini vurgulayarak, “Siyasette, dünya yansa umurlarında olmayanların dönemi artık tarihe karıştı” dedi. Deprem bölgesinin yeniden ayağa kalktığını ve bu süreçteki çalışmaların hızla devam ettiğini belirten bakan, “Milletimizin desteğiyle güven, istikrar ve eser dönemi yeniden başlıyor” şeklinde konuştu.



