Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bu önemli görüşmede, iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye'deki güncel gelişmeler ve bölgesel savunma ile güvenlik meseleleri ele alındı.
Suriye Gündemi Masada
Görüşmede, Türkiye ve ABD'nin bölgesel güvenlik konusundaki ortak çıkarları ve Suriye'deki insani durum başta olmak üzere kritik konular üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. İki bakanın, bölgedeki istikrarın sağlanması ve terörle mücadele konularında iş birliğinin sürdürülmesi gerektiği vurgusu yapıldı.
Bölgesel Güvenlik Vurgusu
Bu telefon görüşmesi, Türkiye'nin bölgesel güvenlik konusundaki hassasiyetlerini ve ABD ile olan stratejik diyaloglarının devam ettiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Suriye'deki karmaşık durumun çözümüne yönelik atılacak adımlar ve iş birliğinin önemi üzerinde duruldu.



