Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, temaslarda bulunmak üzere Bangladeş'in başkenti Dakka'ya ulaştı. Burada mevkidaşı Khalilur Rahman ile bir araya gelen Fidan, iki ülke arasındaki mevcut ilişkilerin ilerleyişine dair önemli açıklamalarda bulundu.
TİCARET HACMİNE YENİ HEDEF
Ortak basın toplantısında konuşan Bakan Fidan, Türkiye ile Bangladeş arasındaki ticaret hacmini gelecek dönemde 2 milyar dolara çıkarma hedefini açıkladı. Bu vizyon, iki ülke arasındaki ekonomik bağların güçlendirilmesi ve karşılıklı ticaretin artırılması amacını taşıyor.
İLİŞKİLERİN GELİŞİMİ VURGULANDI
Fidan, Bangladeş ile ilişkilerin sürekli geliştiğini belirterek, bu ziyaretin de bu gelişime katkı sağlayacağını ifade etti. Toplantıda ayrıca, bölgesel ve küresel konulara ilişkin görüş alışverişinde bulunulduğu bildirildi.



