SİYASET
Yayınlanma : 19 Eylül 2025 04:28
Düzenleme : 19 Eylül 2025 04:28

Bahçeli: Kudüs düşerse İstanbul kavrulur

Bahçeli: Kudüs düşerse İstanbul kavrulur
MHP lideri Bahçeli, İsrail'in Kudüs açıklamalarını kınadı ve Kudüs'ün düşmesinin İstanbul'un da tehlikeye gireceği anlamına geleceğini belirtti. Türkiye, Rusya ve Çin'den oluşan TRÇ ittifakını önerdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yazılı bir açıklama yaparak iç ve dış siyasi gündemi değerlendirdi. Gazze'nin 712 gündür ateş ve saldırı altında olduğuna dikkat çeken Bahçeli, Birleşmiş Milletler Genel Kurul Toplantısı'nın İsrail'in küresel yalnızlığa itilmesi için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.

İSRAİL'İN KUDÜS İDDİALARINA SERT TEPKİ

Bahçeli, İsrail Başbakanı'nın Kudüs ile ilgili açıklamalarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerini sert bir dille eleştirdi. "Kudüs bizimdir" diyenlerin tarih bilmezliğinden ve cahilane üsluptan söz eden Bahçeli, Türk milletinin her zaman ve her yerde hak ve tasarruf yetkisine sahip olduğunu iddia etti.

KUDÜS'ÜN ÖNEMİ VURGULANDI

Bahçeli, Kudüs'ün İslam için önemini vurgulayarak, Kudüs'ün Harem-i Şerif olduğunu, İslam'ın, iftiharın, itibarın, iradenin ve iffetin sembolü olduğunu belirtti. Kudüs'ün yüz yıl önce bırakılmak zorunda kalınmasına rağmen, bu kez kaderine terk edilmeyeceğini, haklı davadan geri adım atılmayacağını söyledi. Kudüs'ün düşmesinin tarih ve İslam için büyük bir kayıp olacağını, Ankara'nın kaybedeceğini ve İstanbul'un kavrulacağını ifade etti.

TRÇ İTTİFAKI ÖNERİSİ

ABD-İsrail ittifakına karşı, Türkiye, Rusya ve Çin'den oluşan TRÇ ittifakının kurulmasını öneren Bahçeli, bu ittifakın akla, diplomasiye ve coğrafi şartlara en uygun seçenek olduğunu savundu.