GÜNDEM
Yayınlanma : 23 Ocak 2026 15:56
Düzenleme : 23 Ocak 2026 15:56

Bahçeli'den sert mesaj: Terörsüz Türkiye hedefi hayati, YPG yuvalandığı sahalardan sürüldü

Bahçeli'den sert mesaj: Terörsüz Türkiye hedefi hayati, YPG yuvalandığı sahalardan sürüldü
MHP lideri Bahçeli, terörsüz Türkiye hedefinin hayati olduğunu vurgulayarak, YPG'nin Suriye'deki sahalardan sürüldüğünü açıkladı. CHP'yi istismarla suçlayan Bahçeli, Gazze'de barışın başının Türkiye olması gerektiğini söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, terörsüz bir Türkiye ve bölge hedefinin hayati önem taşıdığını vurguladı. Suriye'deki son gelişmelere değinen Bahçeli, YPG/SDG'nin yuvalandığı sahalardan sürülüp atıldığını belirterek, bu durumun bölge ve Türkiye için olumlu olduğunu ifade etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yönelik eleştirilerini sürdürdü.

SURİYE'DE YENİ BİR SİYASİ YAPI KURULUYOR

Bahçeli, Suriye'de yeni bir siyasi ve toplumsal yapının kurulduğunu söyledi. SDG ve YPG'nin Şam yönetimi ile 14 maddelik ateşkes ve tam entegrasyon anlaşmasını imzalamak zorunda kalmasının anlamlı ve hayırlı bir sonuç olduğunu belirtti. Suriye'de Arap aşiretleri, Kürtler, Türkmenler ve diğer etnik grupların kardeşçe yaşamak dışında bir arayışı olmadığını vurguladı. Kürt kardeşlerin ayrı, SDG-YPG'nin ayrı olduğunu, SDG-YPG'nin bir terör örgütü olduğunu ve Kürtleri temsil etmesinin bir yalan olduğunu sözlerine ekledi.

CHP'YE SERT ELEŞTİRİLER

Bahçeli, CHP'yi 'işi gücü istismar ve inkâr' olmakla suçladı. CHP'nin muhalif siyasetinin Türkiye'ye karşı kurgulandığını, fırsatçılık ve istismarın onların geçim kapısı olduğunu iddia etti. Özgür Özel'in emeklilerle ilgili değerlendirmelerini diline dolayıp istismara kalkışmasının, kendisini bir kez daha boşa düşürdüğünü söyledi. Bahçeli, 'Tencere, tava; hep aynı hava' diyerek CHP'yi eleştirmeyi sürdürdü.

GAZZE'DE BARIŞIN BAŞI TÜRKİYE OLMALI

Filistin ve Gazze meselesinde barışın başının Türkiye, Gazze Barış Kurulu Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan olması gerektiğini belirtti. Gerisinin kim olursa olsun önemli olmadığını ifade etti. Ayrıca, İstanbul'da 17 yaşındaki Atlas Çağlayan'ın öldürülmesi olayını hatırlatarak, suça karışmış veya suç işlemiş çocuklarla ilgili ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini vurguladı.