DÜNYA
Yayınlanma : 14 Aralık 2025 18:15
Düzenleme : 14 Aralık 2025 18:15

Avustralya'daki terör saldırısında kahraman manav Ahmed konuştu: 'Silahla hiç deneyimim yoktu

Avustralya'daki terör saldırısında kahraman manav Ahmed konuştu: 'Silahla hiç deneyimim yoktu
Sydney'deki terör saldırısında, silahlı saldırganı durduran ve hayatlar kurtaran Ahmed el Ahmed, silah deneyimi olmadığını açıkladı. Saldırıda 11 kişi öldü, 29 kişi yaralandı.

Avustralya'nın Sydney kentindeki Bondi Plajı'nda düzenlenen silahlı saldırıda, saldırganlardan birini arkadan yakalayıp av tüfeğini elinden alarak etkisiz hale getiren kişinin, Ahmed el Ahmed adlı 43 yaşındaki bir manav olduğu ortaya çıktı. Görüntülerde, Ahmed'in saldırgana koşarak müdahale ettiği ve silahı alırken çok sayıda kişinin hayatını kurtardığı görülüyor.

KAHRAMANIN YARALANMA ANLARI

Ahmed el Ahmed, saldırı sırasında iki yerinden vuruldu ve tedavi için hastaneye kaldırıldı. Kuzeni Mustafa, 7News'e yaptığı açıklamada, Ahmed'in bu gece ameliyata alınacağını belirtti. Mustafa ayrıca, iki çocuk babası olan Ahmed'in silahlarla ilgili hiçbir deneyimi olmadığını vurguladı.

AVUSTRALYA KAMUOYUNDAN TEPKİLER

Avustralya basını ve kamuoyu, Ahmed'in müdahale anlarını kahramanca bir hareket olarak nitelendirirken, sosyal medyada görüntüler yoğun şekilde paylaşılıyor. Saldırıda 11 kişi hayatını kaybederken, 2'si polis olmak üzere 29 kişi yaralandı. Şüphelilerden biri öldü, diğeri ise gözaltına alındı.

SALDIRININ ARKA PLANI

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, saldırının Yahudi Avustralyalılara yönelik olduğunu açıkladı. Müslüman toplum temsilcileri ise saldırıyı kınayarak, mağdurlarla dayanışma içinde olduklarını ifade etti. Olay, ülkede güvenlik ve toplumsal dayanışma konularını yeniden gündeme getirdi.