GÜNDEM
Yayınlanma : 11 Kasım 2025 15:07
Düzenleme : 11 Kasım 2025 15:07

Atatürk'e akın: 10 Kasım'da Anıtkabir'de milyonu aşkın ziyaretçi!

Atatürk'e akın: 10 Kasım'da Anıtkabir'de milyonu aşkın ziyaretçi!
10 Kasım'da Anıtkabir, 1 milyon 219 bin ziyaretçiyle Cumhuriyet tarihinin en yoğun 10 Kasım'ını yaşadı. Milli Savunma Bakanlığı, bu tarihi rekoru duyurarak vatandaşların Ata'larına olan bağlılığını vurguladı.

10 Kasım'da Anıtkabir'i ziyaret edenlerin sayısı, Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırarak 1 milyon 219 bin kişiye ulaştı. Milli Savunma Bakanlığı'nın duyurduğu bu rakam, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e duyulan derin sevgi ve saygının somut bir göstergesi oldu.

BİR MİLLETİN SAYGI DURUŞU

Bakanlık, sosyal medya üzerinden yayımladığı mesajda, ebediyete intikalinin 87. yılında Ata'yı rahmet, minnet ve saygıyla andıklarını belirtti. Bu tarihi ziyaret, Türk milletinin kurucusuna olan sarsılmaz bağlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

HER YERDEN ANITKABİR''E

Türkiye'nin dört bir yanından gelen binlerce vatandaş, ellerinde bayraklarla Anıtkabir'e akın etti. Ziyaretçiler, saygı duruşunda bulunarak ve dualar ederek Ata'larına olan minnetlerini dile getirdi. Bu coşkulu kalabalık, Atatürk sevgisinin ne kadar canlı olduğunu kanıtladı.