İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı oldukları ve askeri casusluk yaptıkları iddialarıyla gözaltına alınıp tutuklanan 'ASSAN Group'un sahibi Emin Öner ve şirketin genel müdürü Gürcan Okumuş'un da dahil olduğu 5 şüpheli hakkında yürütülen soruşturmayı tamamladı.
FETÖ İRTİBATI VE CASUSLUK İDDİALARI
Tamamlanan iddianamede, şüphelilerden Emin Öner hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'zincirleme şekilde devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme, amacı dışında kullanma, hileyle alma, çalma' suçlarından toplamda 17 yıl 6 aydan 36 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Bu iddialar, örgütle bağlantılı faaliyetlerin ve devlet sırlarının çalınmasının boyutunu gözler önüne seriyor.
DİĞER ŞÜPHELİLERE AĞIR CEZALAR İSTENİYOR
İddianamede ayrıca, şüpheliler Ali Avcı, Gürcan Okumuş, İsmet Sayhan ve Mesut Ateş'in de 'zincirleme şekilde devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme, amacı dışında kullanma, hileyle alma, çalma' suçundan ayrı ayrı 10'ar yıldan 21'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Başsavcılık, bu kapsamlı iddianameyi İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesine sundu. Bu durum, olayın ciddiyetini ve yargı sürecinin başladığını gösteriyor.



