YAŞAM
Yayınlanma : 21 Mart 2026 11:02
Düzenleme : 21 Mart 2026 11:02

Aşkın ikinci baharı: Sınıf arkadaşı olan çift, Aktif Yaşam Merkezi'nde dünyaevine girdi

Aşkın ikinci baharı: Sınıf arkadaşı olan çift, Aktif Yaşam Merkezi'nde dünyaevine girdi
Gaziantep'te Aktif Yaşam Merkezi'nde tanışan Fatma ve Fatih Erdizci çifti, sınıf arkadaşlığından evliliğe uzanan bir hikaye ile hayatlarının ikinci baharını yaşıyor. Merkez, yaşlı bireylere yeni dostluklar ve mutluluklar sunmaya devam ediyo

Gaziantep'te, yaşlı bireylerin sosyal hayata katılımını ve yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen Aktif Yaşam ve Eğitim Merkezi, sıra dışı bir evliliğe sahne oldu. Merkezde sınıf arkadaşı olarak tanışan Fatma ve Fatih Erdizci çifti, burada başlayan arkadaşlıklarını nikah masasında taçlandırarak hayatlarının "ikinci baharını" yaşamaya başladı.

YAŞAM MERKEZİ DOSTLUKLARA YELKEN AÇTI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Aktif Yaşam ve Eğitim Merkezi, 60 yaş ve üzeri vatandaşlara yönelik spor, sanat, eğitim ve sosyal etkinliklerle dolu bir ortam sunuyor. Yalnızlık hissini azaltmayı ve sağlıklı yaşlanmayı teşvik eden merkezin en güzel örneklerinden biri, Fatma ve Fatih Erdizci çiftinin hikayesi oldu. Yaklaşık dört yıldır merkezin bir parçası olan Fatma Erdizci, başlangıçta kendisini hayattan kopmuş hissettiğini ancak merkezdeki faaliyetlerin kendisine yeniden yaşam sevinci kazandırdığını belirtti. "Sanki hayat durmuş gibiydi" diyen Erdizci, müzik derslerinde çocukluk şarkılarını hatırladığını ve zeka oyunları sayesinde zihnini aktif tuttuğunu vurguladı. Merkez çalışanlarının gösterdiği ilgiyi ve hocalarını evlatları gibi gördüğünü de sözlerine ekledi.

DERS SIRASINDA GELEN EVLİLİK TEKLİFİ

Fatma Erdizci, eşiyle olan ilişkilerinin doğal bir şekilde geliştiğini ve birbirlerinin en doğal hallerini gördüklerini ifade etti. Evlilik teklifinin bir ders sırasında geldiğini ve ilk başta ne demek istediğini anlamadığını anlatan Erdizci, "Meğerse bana evlilik teklif etmiş. Çok şaşırdım" dedi. Birbirlerini tanıyan çok sayıda ortak tanıdık ve akrabalarının olmasının da evlilik kararını kolaylaştırdığını belirtti. Evlendikten sonra merkeze daha sık gelmeye başladıklarını ve hayatlarını buradaki programlara göre şekillendirdiklerini söyleyen Erdizci, merkezin kendileri için sadece bir kurs yeri değil, aynı zamanda güçlü sosyal bağların kurulduğu bir yaşam alanı olduğunu vurguladı. Fatih Erdizci ise evdeki rutin hayatından sıkıldığı için merkeze geldiğini ve buradaki aktivitelerin yaşam kalitesini artırdığını, özgüvenini yükselttiğini ve kendisini daha genç hissetmesini sağladığını dile getirdi. Akıl ve zeka oyunları sınıfında Fatma Hanım ile tanıştıklarını, başlangıçta evlilik düşüncesi olmadığını ancak zamanla birbirlerini daha iyi tanıdıklarını ve süreçlerinin onları evliliğe götürdüğünü anlattı. Çift, artık haftanın büyük bölümünü birlikte merkezde geçirerek mutlu bir yaşam sürüyor.