GÜNDEM
Yayınlanma : 08 Aralık 2025 14:10
Düzenleme : 08 Aralık 2025 14:10

ASKİ Spor'dan Tarihi Başarılar: 4000'den Fazla Çocuğa Ulaşıldı, Dünya Rekorları Kırıldı!

ASKİ Spor'dan Tarihi Başarılar: 4000'den Fazla Çocuğa Ulaşıldı, Dünya Rekorları Kırıldı!
ABB'nin "300 Çocuk 300 Sporcu" projesi kapsamında ASKİ Spor, 4000'i aşkın çocuğa ulaştı ve 417 madalya kazandı. Sporcular, halterde Naim Süleymanoğlu'nun dünya rekorunu kırarak ve tekvandoda iki dünya şampiyonluğu elde ederek tarihe geçti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) hayata geçirdiği "300 Çocuk 300 Sporcu" projesi, ASKİ Spor Kulübü bünyesinde rekorlara imza attı. Proje kapsamında 4 binden fazla çocuk 15 farklı branşta eğitim alırken, sporcular yıl boyunca toplam 417 madalya kazandı. Bu başarılar, kulübün hem yerel hem de uluslararası alanda ne kadar güçlü bir yapıya dönüştüğünü gözler önüne seriyor.

Milli Sporcular ve Kırılan Rekorlar

ASKİ Spor Kulübü Genel Koordinatörü Abdullah Çakmar, projenin sadece spor odaklı olmadığını, aynı zamanda çocukların sosyal ve kültürel gelişimini de desteklediğini vurguladı. Çakmar, kulübün elde ettiği başarıları şöyle sıraladı: "Dünya Şampiyonası'nda 906 madalya kazandık. Halterde Muhammed Furkan Özbek, Naim Süleymanoğlu'nun 15 yıllık dünya rekorunu kırarak dünya şampiyonu oldu. Aylin isimli sporcumuz 400 metrede dünya rekoru kırdı. Tekvandoda ise Merve Dinçel Kavurat ve Emine Göğebakan dünya şampiyonu olarak Cumhuriyet tarihinde bir ilki gerçekleştirdi." Ayrıca, uluslararası müsabakalarda 173 altın madalya kazanarak İstiklal Marşı'nı okutmanın da Cumhuriyet tarihinde bir ilk olduğunu belirtti.

Sporcular ve Ailelerden Teşekkür

Genç sporcular ve aileleri, ASKİ Spor Kulübü'nün sunduğu imkanlardan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Büyükler Avrupa ve Dünya Şampiyonu güreşçi Alperen Berber, çocukların gönül rahatlığıyla tesislere gönderilebileceğini söyledi. 23 yaş altı Avrupa Şampiyonu İbrahim Çiftçi ise tüm başarılarını ASKİ Spor bünyesinde elde ettiğini ve kulübün 7'den 40 yaşına kadar sporcuları yetiştirdiğini belirtti. Aileler de ABB'ye, spora ve sporcuya verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek, çocuklarının hem fiziksel hem de ahlaki gelişimlerinin olumlu yönde etkilendiğini ifade ettiler.