APP (Aranan Plaka Projesi) plakaları standart hale dönüştürme süresinde önemli bir gelişme yaşandı. Sürücülerin mağduriyetini önlemek amacıyla Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'nun talebi üzerine, plakaların standartlara uygun hale getirilmesi için tanınan süre 1 Ocak 2027'ye kadar uzatılacak.
APP PLAKA SÜRESİ UZATILIYOR
Daha önce 1 Nisan 2026'ya kadar uzatılan bu süre, araç sahiplerinin yoğun ilgisi ve karşılaştığı zorluklar nedeniyle tekrar ertelendi. İçişleri Bakanlığı, ilgili kurum ve kuruluşlarla yaptığı görüşmeler sonucunda bu kararı aldı. Yapılacak düzenlemelerin detayları önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacak. Bu erteleme, sürücülerin plakalarını yasal standartlara uygun hale getirmeleri için ek zaman tanıyor.
140 BİN TL'YE VARAN CEZALAR NE OLACAK?
APP plakalar için mevcut düzenlemede 140 bin TL'den başlayan cezalar bulunuyor. Edinilen bilgilere göre, bu düzenleme kapsamında kesilen cezaların da iptal edilmesi öngörülüyor. Ancak cezaların tamamen kaldırılıp kaldırılmayacağı ya da azaltılıp azaltılmayacağı konusunda henüz net bir bilgi bulunmuyor. Bu durum, binlerce araç sahibini yakından ilgilendiriyor.
ERDOĞAN'DAN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NA TALİMAT
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, trafik düzenlemesiyle ilgili araç sahiplerinden gelen şikayetleri değerlendirdiğini belirtti. Erdoğan, plaka, görüntü ve ses sistemlerine getirilen sınırlamalarla ilgili uygulama sürecinin vatandaşları mağdur etmeyecek şekilde yürütülmesi için İçişleri Bakanlığı'na gerekli talimatları verdiğini duyurdu. Bu talimat, yeni trafik düzenlemelerinin vatandaşlar üzerindeki olası olumsuz etkilerini en aza indirmeyi amaçlıyor.



