Almanya'nın Dresden kentinde, 'Çekiç Çetesi' olarak bilinen solcu Antifa Ost grubuna üye oldukları belirtilen yedi kişinin yargılanmasına bugün başlandı. Kendilerini 'Antifa Ost' veya kamuoyunda 'Çekiç Çetesi' olarak tanımlayan grubun üyeleri, aşırı sağcılara yönelik şiddet eylemleriyle suçlanıyor. Sanıklar, suç örgütüne üye olmak ve cinayete teşebbüs suçlamalarıyla Dresden Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.
SUÇLAMALARIN ODAĞINDA 2018-2023 YILLARI ARASINDAKİ SALDIRILAR VAR
Savcılık, grubun 2018 ile 2023 yılları arasında Almanya ve Macaristan'da bir dizi saldırı gerçekleştirdiğini belirtti. İddianamede, sanıkların Thüringen eyaletinde aşırı sağcıların buluşma noktası olarak bilinen bir restoranın sahibine iki kez saldırdıkları ve aşırı sağcı kişileri çekiçlerle hedef aldıkları yer alıyor. Ayrıca, bazı mağdurların ağır yaralandığı, Johann Guntermann ve Paul M. gibi sanıkların Şubat 2023'te Budapeşte'de Onur Günü etkinlikleri sırasında çok sayıda kişiyi yaraladığı kaydedildi.
ABD 'TERÖR' LİSTESİNE ALMIŞTI
Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı, duruşmaların başlamasından kısa süre önce Antifa Ost grubunu 'Özel Olarak Belirlenmiş Küresel Teröristler' listesine ekledi. Bu karar, grubun üyelerinin ABD'ye girişini yasaklıyor ve olası mal varlıklarını donduruyor. Alman hükümeti, bu duruma ilişkin olarak yalnızca not ettiğini belirtirken, İçişleri Bakanlığı grubun tehdidinin azaldığını ve elebaşlarının hüküm giydiğini açıkladı. Duruşmanın Temmuz 2026'ya kadar sürmesi bekleniyor.



