Antalya'da kendilerini emniyet müdürü olarak tanıtan dolandırıcılar, bir çifti büyük bir tuzağa düşürdü ve yaklaşık 50 milyon TL'yi almayı başardılar.
DOLANDIRICI TUZAĞI
M.A. ve eşi F.A., tanımadıkları kişiler tarafından telefonla arandıklarını ve baskı altında tutulduklarını belirterek, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne başvuruda bulundular. Dolandırıcılık şebekesi, çiftin banka hesaplarındaki paraları çekmelerine ve evde bulunan ziynet eşyalarını bozdurmalarına neden oldu.
ŞÜPHELİLERİN YAKALANMASI
Mağdurlar, toplamda 6 ayrı daireyi satarak elde ettikleri paranın bir kısmını elden teslim ettiklerini, diğer kısmını ise şüphelilerin verdiği banka hesaplarına havale ettiklerini ifade etti. Olayın ardından polis, 15 şüpheliyi Antalya merkezli 8 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakaladı. Yapılan aramalarda ruhsatsız silahlar, çok sayıda cep telefonu ve SIM kart gibi deliller ele geçirildi. Şüpheliler, “nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla adliyeye sevk edildi ve 14’ü tutuklandı.



