Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) 2021-2024 yılları arasında düzenlediği konserlerdeki usulsüz harcamalar nedeniyle açılan kamu zararı davasının duruşması dün devam etti. Ankara 34'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 5'i tutuklu 14 sanık yargılanıyor. Duruşmaya, ABB yönetimi ve CHP milletvekillerinden hiç kimse katılmadı.
YÖNETİCİLERDEN DUYGUSAL SAVUNMALAR
Meslek Edindirme Şube Müdürü Haluk Erdemir, savunmasında ekonomik olarak zor bir dönemde ücretsiz halk konserleriyle vatandaşları buluşturmak istediklerini belirterek, "Hayatımız bir anda alt üst oldu. Kurumu zarara uğrattığımızı düşünmüyoruz" dedi. Tutuklu eski ABB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkan Vekili Hüseyin Zehir ise kendisini, "Görev sürem boyunca herhangi soruşturma geçirmedim. 80 metrekare mütevazı bir evim ve bir aracımız var. Hesap hareketliliğim yok" sözleriyle savundu.
ORGANİZATÖRLERDEN MALİYET AÇIKLAMASI
Tutuklu Evren Teknik Grup Müzik Organizasyon sahibi Onur Evren, konser organizasyonlarının yüksek maliyetli işler olduğunu ifade etti. Tutuksuz sanık Craft Sanat Organizasyon sahibi Üstün Alpay, sanatçı giderlerine dikkat çekerek, "Otelinden yemeğine, içmesine kadar her şey organizasyon kapsamındadır. Alkolü dahi karşılamak gerekir. Bu nedenle ortaya çıkan bedellerin yüksek kabul edilmesi doğru değil" açıklamasını yaptı. Duruşmaya bugün devam edilecek.



