GÜNDEM
Yayınlanma : 18 Haziran 2026 03:18
Düzenleme : 18 Haziran 2026 03:18

Ankara’da Tefecilik Ağlarına Darbe: 106 Banka Hesabı Donduruldu, 5 Gözaltı!

Ankara’da Tefecilik Ağlarına Darbe: 106 Banka Hesabı Donduruldu, 5 Gözaltı!
Ankara’da tefecilik yapan 5 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, şüphelilere ait 106 banka hesabına, 4 arsa, 6 konut ve 4 araca el konuldu. Soruşturma sürüyor.

Ankara merkezli tefecilik çetesine yönelik jandarma ekiplerinin düzenlediği nefes kesen operasyonda, 5 şüpheli kıskıvrak yakalandı. Operasyonun en dikkat çekici sonucu ise, zanlılara ait tam 106 banka hesabına ve çok sayıda değerli varlığa el konulması oldu. Bu operasyon, finansal suçlarla mücadelede önemli bir başarı olarak kayıtlara geçti.

TEFECİLİK MAĞDURLARININ İSYANI SONUÇ VERDİ

Ankara İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'nün titiz çalışmaları, 6 mağdurun tefecilik mağduru olduklarına dair yaptığı şikayetlerle start aldı. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yürütülen soruşturma, Ş.K., E.K., E.K., Ç.O. ve B.B. isimli 5 şüphelinin organize bir şekilde tefecilik faaliyeti yürüttüğünü ortaya çıkardı. Bu kişilerin, acımasız faiz oranlarıyla vatandaşların yaşamlarını kararttığı tespit edildi.

MAL VARLIKLARINA EL KONULDU, ADLİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Etimesgut ve Çankaya İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin de destek verdiği eş zamanlı baskınlarda, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda suç delili niteliği taşıyan çok sayıda belge ele geçirildi. 34 dolu, 35 boş senet, 2 tapu senedi, 2 ajanda, 5 cep telefonu, 5 SIM kart ve 4 alış-satış sözleşmesi gibi materyaller toplandı. Ayrıca, suçtan elde edildiği düşünülen mal varlıklarına yönelik incelemeler sonucunda 4 arsa, 6 konut, 4 araç ve en dikkat çekici olarak 106 banka hesabına el konuldu. Gözaltına alınan 5 şüpheli hakkında adli tahkikatın sürdüğü bildirildi.