ASAYİŞ
Yayınlanma : 07 Ağustos 2025 10:49
Düzenleme : 07 Ağustos 2025 10:49

Ankara'da sahte diploma operasyonu: 35 yaşındaki İsa Can E., 6 üniversite sistemine sızdı

Ankara'da sahte diploma operasyonu: 35 yaşındaki İsa Can E., 6 üniversite sistemine sızdı
Ankara'da yapılan sahte diploma operasyonunda tutuklanan 35 yaşındaki İsa Can E.'nin, 6 üniversite ve Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı sistemlerine sızdığı, sahte e-imza ve diplomalar ürettiği belirlendi.

Ankara'da Ocak ve Mayıs aylarında düzenlenen sahte diploma operasyonunda gözaltına alınıp tutuklanan 35 yaşındaki İsa Can E.'nin, diğer zanlılar gibi üniversitelerin öğrenci işleri sistemlerine sızdığı belirlendi. Zanlının, görevli üst düzey kişilerin fotoğraflarını kullanarak sahte e-imza ürettiği ve sisteme girip sahte diploma ürettiği iddia ediliyor.

SAHTE E-İMZALAR VE DİPLOMALAR

İsa Can E.'nin önce Atatürk Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı'nın adına sahte e-imza oluşturarak işletme diploması düzenlediği, daha sonra aynı üniversiteden hukuk ve beden eğitimi ve spor öğretmenliği diplomaları oluşturduğu öne sürüldü. Ayrıca, Göç İdaresi Başkanlığı İstanbul İl Göç Uzmanı olarak görev yapan üst düzey bir kişinin fotoğrafıyla sisteme girip sahte e-imza ürettiği ve sahte belge çıkardığı ileri sürüldü. Zanlının hukuk fakültesi diplomasını da bu operasyonda gözaltına alınıp tutuklanan Gökay Celal G.'den aldığı tespit edildi.

NARKOTİK SUÇLARLA MÜCADELE DAİRE BAŞKANLIĞI SİSTEMİNE SIZMA

İsa Can E.'nin, sahte kimlik kullanarak Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nda başkomiser olarak görev yapan S.D.'nin adına oluşturulan elektronik imza ile sistemlere yetkisiz erişim sağladığı da iddia ediliyor. Zanlının 44 suç kaydının olduğu ve bunların genellikle dolandırıcılıktan kaynaklandığı öğrenildi. Milliyet gazetesi, ‘Sahte e-imza ve diploma’ çetelerinin peşine düştü ve 6 bin TL'ye e-devlet onaylı sertifika satıldığını ortaya çıkardı.