GÜNDEM
Yayınlanma : 12 Mayıs 2026 07:24
Düzenleme : 12 Mayıs 2026 07:24

Amasra’da zıpkın avı faciası: Baygın halde 15 metre derinlikte bulundu

Amasra’da zıpkın avı faciası: Baygın halde 15 metre derinlikte bulundu
Amasra’da zıpkınla avlanmak için denize dalan Onur Özgeç, 15 metre derinlikte baygın halde bulundu. Hayati tehlikesi bulunan Özgeç hastaneye kaldırıldı.

Bartın'ın Amasra ilçesinde, zıpkınla balık avlamak için denize dalan Onur Özgeç (30), bir daha su yüzüne çıkmadı. Arkadaşları tarafından fark edilmesi üzerine olay yerine çağrılan sahil güvenlik dalgıçları, 15 metre derinlikte baygın halde buldu.

ACİL MÜDAHALE

Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı'na bağlı DEGAK-3 dalgıç ekibi, Özgeç'i son görüldüğü yerin 10 metre yakınında tespit etti. Hızla sudan çıkarılan genç, limanda bekleyen ambulansa taşındı ve Amasra Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İlk müdahalesinin ardından hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Olay, akşam saatlerinde Türkiye Taş Kömürleri (TTK) lojmanları altındaki sahilde meydana geldi. Zıpkınla avlanma sırasında yaşanan bu talihsiz olay, bölgedeki diğer avcıları da tedirgin etti. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.