SPOR
Yayınlanma : 26 Nisan 2026 08:24
Düzenleme : 26 Nisan 2026 08:24

Altay kongreye gidiyor: Yeni yönetim 11 Mayıs'ta belli olacak

Altay kongreye gidiyor: Yeni yönetim 11 Mayıs'ta belli olacak
Altay Spor Kulübü, 11 Mayıs Pazartesi günü yeni yönetimini belirlemek üzere olağanüstü kongreye gidiyor. Kulübün son bir yıldaki üçüncü kongresi olacak bu seçimde Sinan Kanlı'nın yeniden aday olması bekleniyor.

İzmir'in köklü kulüplerinden Altay'da olağanüstü kongre tarihi netleşti. Siyah-beyazlılar, önümüzdeki hafta pazartesi günü, yani 11 Mayıs'ta yeni yönetimini belirlemek üzere sandık başına gidecek. Bu kongre, kulübün son bir yıl içindeki üçüncü olağanüstü genel kurulu olma özelliği taşıyor.

TARİHİ BİR DÖNEM VE TEKRAR EDEN SEÇİMLER

Altay'ın son dönemdeki kongre süreci oldukça hareketli geçti. 28 Mayıs 2025'te Yüksel Gürüz başkanlığa seçilmiş, ancak kısa bir süre sonra üyelerin başlattığı imza kampanyası sonucunda görevinden istifa etmişti. Ardından, 23 Ağustos 2025'te yapılan olağanüstü seçimde başkanlık koltuğuna Sinan Kanlı oturdu. Ancak Kanlı, kulübün içinde bulunduğu mali sıkıntılar nedeniyle sezon ortasında görevinden ayrılma kararı aldı.

SEZON SONU ZORUNLU SEÇİM VE KANLI'NIN ADAYLIĞI

Yaşanan bu gelişmelerin ardından, 26 Aralık 2025'te yapılan genel kurulda ise başkan adayı çıkmadı. Bu durum, mevcut yönetimin sezonu tamamlamasına neden oldu. Ancak, bu kez zorunlu olarak yapılacak olan seçimde, kulislerde Sinan Kanlı'nın yeniden aday olmasının beklendiği konuşuluyor. Kanlı'nın, Afyonspor maçı sonrası yaptığı açıklamalarda, "Önümüzdeki sene daha farklı bir planlama ve yapılanma ile güzel işler yapacağımızı düşünüyorum" ifadeleri de bu beklentiyi güçlendiriyor.