Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul'u Ankara'da ağırlamak üzere hazırlıklarını sürdürüyor.
GÖRÜŞMELERİN GÜNDEMİ
Yarın gerçekleşmesi beklenen buluşmada, Fidan'ın Türk-Alman ilişkilerinin gelişiminden duyduğu memnuniyeti dile getirmesi ve 18 Mayıs'ta Berlin'de düzenlenecek Türkiye-Almanya Stratejik Diyalog Mekanizması'nın üçüncü toplantısının iki ülke arasındaki ilişkileri derinleştireceğine dair umudunu ifade etmesi öngörülüyor. Ayrıca, Fidan'ın Avrupa Birliği'nin Türkiye-AB ilişkilerine yaklaşımını ve Almanya'nın Türkiye'nin AB üyelik müzakerelerine katkı sağlayacak adımları atmasını beklediğini belirtmesi bekleniyor.
ACİL GÜNDEM MADDELERİ
Gümrük Birliği'nin güncellenmesi, vize serbestleştirme diyaloğu gibi AB'yi ilgilendiren konularda Türkiye'nin beklentilerini de gündeme getirmesi beklenen Fidan, son dönemdeki bölgesel gelişmelere dair Ankara'nın duruşunu da vurgulayacak. Enerji arz güvenliğine yönelik tehditlerin yanı sıra terörle mücadele ve göç konularındaki riskleri gündeme getirmesi muhtemel. Ayrıca, gerilimlerin azaltılması için atılabilecek adımlar hakkında görüş alışverişinde bulunması ve diplomasiye vurgu yapması bekleniyor. Fidan, Kasım 2023'te Almanya'yı ziyaret ettiğinde, Wadephul da bir önceki ay Ankara'da bulunmuştu.



