SPOR
Yayınlanma : 16 Mayıs 2026 03:43
Düzenleme : 16 Mayıs 2026 03:43

Alanyaspor'un hocası Pereira'dan çarpıcı itiraflar: Savunmada 10 yılın ikincisiyiz, hücumda ise en kötülerden!

Alanyaspor'un hocası Pereira'dan çarpıcı itiraflar: Savunmada 10 yılın ikincisiyiz, hücumda ise en kötülerden!
Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, sezonu değerlendirerek takımın savunmada ligin en iyileri arasında olduğunu ancak hücumda zorlandığını belirtti. Oyuncu geliştirip satmayı da kulüp hedefi olarak gördüğünü söyledi.

Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, sezonu değerlendirirken takımın genel performansı, kadro yapılanması ve karşılaştıkları zorluklar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Sezonun bitimine bir hafta kala ligde kalmayı garantileyerek temel hedeflerine ulaştıklarını belirten Pereira, kişisel hedefi olan geçen sezona göre daha iyi bir sezon geçirme amacına ulaştıklarını ifade etti.

SAVUNMA BAŞARISI, HÜCUMDA ZORLUKLAR

Pereira, Alanyaspor'un bu sezon küme düşme hattından uzak durarak, iyi futbol sergilediğini ve insanların da bunu konuştuğunu söyledi. "Hiç küme düşme hattına yaklaşmadık, son 3 sıraya gelmedik. Küme düşme potasıyla her zaman en az 5 puan fark vardı. Daha iyi olabilirdik," diyen Portekizli çalıştırıcı, takımın savunma disiplinine özel bir önem verdiğini vurguladı. "Alanyaspor'un son 10 yılına baktığımızda, savunma anlamında en iyi ikinci performansa sahibiz. Bu, bizim için önemli bir başarı. Hücum gücü konusunda da en kötülerinden biriyiz," diyerek bu iki zıt istatistiği çarpıcı bir şekilde ortaya koydu.

OYUNCU GELİŞTİRMEK BİR HEDEF

Teknik direktör Pereira, oyuncuların bireysel gelişimlerinin de kulüp için bir hedef olduğunu belirtti. Florent Hadergjonaj ve Güven Yalçın gibi isimlerin kariyerlerinin zirvesinde olduklarını, Ruan, İbrahim Kaya, İzzet Çelik, Maestro, Ogundu ve Ümit Akdağ gibi genç yeteneklerin ise takıma önemli katkılar sağladığını dile getirdi. Özellikle Ogundu'nun alt ligden gelip iyi bir transferle satılmasını örnek gösteren Pereira, "Böyle baktığınızda kulüp, ben ve ekibim için oyuncuları geliştirip satmak bizim için bir hedef olarak görülebilir," şeklinde konuştu. Pereira ayrıca, takımın oyun şablonunu oturtmaya çalışırken sakatlıklar, Afrika Uluslar Kupası ve cezalar gibi faktörlerin performans dalgalanmalarına neden olduğunu ancak kulübün kendisine sabır göstererek bu süreyi tanımasının şans olduğunu sözlerine ekledi.