Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında oynanan Corendon Alanyaspor - Trabzonspor maçının 62. dakikasında yaşanan bir pozisyon, maçın ardından en çok tartışılan konu oldu.
Tartışmalı an: Nwaiwu'nun pozisyonu penaltı mıydı?
Karşılaşmanın 62. dakikasında ceza sahası içinde Chibuike Nwaiwu ile Güven Yalçın arasındaki ikili mücadelede top, Nwaiwu'nun eline çarptı. Saha hakemi Mehmet Türkmen ilk düdüğünde penaltı kararı vermezken, VAR incelemesinin ardından beyaz noktayı göstererek penaltı kararı verdi. Bu karar, futbol camiasında büyük bir yankı uyandırdı ve yoğun tartışmalara yol açtı.
Eski hakemlerden farklı yorumlar geldi
Konuyla ilgili görüşlerini belirten eski hakem Serdar Akçer, pozisyonun penaltı olduğunu savundu. Akçer, "Yardımcı hakem, hakemi yanılttı ve yeri doğru olmamasına rağmen hücum elle oynadı, dedi. VAR doğru müdahale etti. El topa gitti ve temas noktası ceza alanı içinde olduğu için penaltı kararı doğru" ifadelerini kullandı. Bu yorumlar, kararın doğruluğu üzerine süren tartışmaları daha da alevlendirdi.



