AJet Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, düzenlediği basın toplantısında şirketin sağlık turizmi alanındaki iddialı hedeflerini ve genişleme planlarını kamuoyuyla paylaştı. Bolat, bu alanda Türkiye'nin marka değerini artırmak için önemli adımlar atacaklarını vurguladı.
YOLCU VE UÇUŞ AĞINDA BÜYÜME DEVAM EDİYOR
Bolat, şirketin mevcut durumunu ve gelecek yılki hedeflerini açıkladı. 85 uçak ve 3 bin 200 çalışanla faaliyet gösterdiklerini belirten Bolat, bu yıl 23 milyon yolcu taşıdıklarını, gelecek yıl ise bu sayıyı 28 milyona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Ayrıca, uçuş ağlarına 3 yeni ülke eklemeyi planladıklarını ve haftalık uçuş frekanslarının yüzde 15 artışla 1992'ye ulaşacağını duyurdu.
SAĞLIK TURİZMİNDE DEVRİM NİTELİĞİNDE PAKETLER GELİYOR
Bolat, Türkiye'ye sağlık hizmeti almak için gelen turist sayısının 1,5 milyon olduğunu ve buradan 3,5 milyar dolarlık gelir elde edildiğini açıkladı. Türkiye'nin diş ve göz tedavisi alanında bir marka olma hedefiyle çalıştıklarını vurgulayan Bolat, özellikle Avrupa'dan gelen turistler için kısa süreli tedavi paketleri oluşturacaklarını ifade etti.
DİŞ TEDAVİSİNDEN EK GELİR HEDEFİ
Bolat, diş hizmetlerinde büyük fırsatlar gördüklerini belirterek, bu alandaki çalışmalar sayesinde sağlık turizmindeki gelire 1,5 milyar dolarlık ek katkı sağlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. Bu hamle, Türkiye'nin sağlık turizmindeki konumunu güçlendirmeyi amaçlıyor.



