GÜNDEM
Yayınlanma : 16 Mayıs 2026 05:12
Düzenleme : 16 Mayıs 2026 05:12

Aileyi korumak için şiddete karşı duruş sergilendi

Aileyi korumak için şiddete karşı duruş sergilendi
Büyük Aile Platformu, İstanbul'da kültürel emperyalizme karşı durarak şiddetin özendirilmesine karşı toplumsal bir duyarlılık geliştirdiğini belirtti.

Türkiye genelinde 81 ilde eş zamanlı basın açıklamaları gerçekleştirildi. İstanbul'da yapılan açıklama, Beyazıt Meydanı'nda Büyük Aile Platformu Genel Sekreteri Serdar Eryılmaz tarafından yapıldı.

KÜLTÜREL EMPERYALİZM TEHDİDİ

Eryılmaz, günümüzde kültürel emperyalizmin işgal girişimi ile karşı karşıya olduğumuzu vurgulayarak, "Artık tehlike, ekranlar üzerinden geliyor. Hedefte çocuklar, zihinler, değerlerimiz ve geleceğimiz var. Ekranlar üzerinden evlerimizin ortasına saçılan kültürel emperyalizm saldırılarıyla aile zayıflatılmakta, çocuklarımızın zihinleri darmadağın edilmekte," şeklinde konuştu.

MİLLİ GÜVENLİK MESELESİ

Eryılmaz, bu meselenin sadece yayıncılık tercihi veya basit bir reyting yarışı olmadığını belirterek, "Bu mesele, toplumsal yapının çözülmesi ve nesillerin kaybedilmesi meselesidir. Şiddetin, suçun, mafyanın özendirilmesini istemiyoruz. Aileyi değersizleştiren senaryolar istemiyoruz," ifadelerini kullandı. Ayrıca sosyal medyada başlatılan "#temizekranhareketi" ile sorumlu yayıncılık çağrısında bulunulduğunu vurguladı.