Kamuoyunda yer alan ve aile sağlığı merkezlerinde (ASM) çalışan personelin sözleşme süreçleriyle ilgili çeşitli değerlendirmelere açıklık getiren yetkililer, mevcut çalışma düzeninde herhangi bir değişikliğin söz konusu olmadığını vurguladı.
ÇALIŞANIN İŞVERENİ DOĞRUDAN AİLE HEKİMİ
Yetkililer, ASM'lerde görev yapan personelin işvereninin doğrudan aile hekimi olduğunu ve sözleşmelerin de yine aile hekimi ile çalışan arasında yapıldığını belirtti. Bu durumun, personelin valilikle doğrudan bir ilişki içinde olmadığını gösterdiğini ifade eden yetkililer, sözleşme süreçlerinin bu şekilde ilerlediğini kaydetti. Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının, görevlerini yürütmek üzere valilikle sözleşme imzaladıkları, ancak bu yetkinin gerektiğinde il sağlık müdürlüklerine devredilebildiği de aktarıldı.
MEVCUT SİSTEM DEĞİŞMİYOR, UYGULAMA STANDARTLAŞIYOR
Yürütülen çalışmaların yeni bir uygulama getirmeyi amaçlamadığını belirten yetkililer, temel hedefin sahadaki mevcut uygulamaları standart hale getirmek, uygulama birliğini sağlamak ve bu konudaki tereddütleri ortadan kaldırmak olduğunu dile getirdi. Bu düzenlemenin, mevcut sistemi kökten değiştirmeyi değil, uygulamayı daha açık ve net bir yasal zemine oturtmayı hedeflediği vurgulandı. Amaç, aile hekimliği sisteminin daha verimli ve öngörülebilir bir şekilde işlemesini sağlamak.



