EKONOMİ
Yayınlanma : 14 Aralık 2025 23:40
Düzenleme : 14 Aralık 2025 23:40

Aile Bakanlığı'ndan sevindiren haber: 3 bin yeni istihdam ve doğum izni müjdesi!

Aile Bakanlığı'ndan sevindiren haber: 3 bin yeni istihdam ve doğum izni müjdesi!
Aile Bakanlığı, hizmet kalitesini artırmak için 3 bin yeni personel alacağını ve doğum iznini 16 haftadan 24 haftaya çıkaracağını duyurdu. Yeni düzenlemelerin 2026 başında yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, TRT Haber'deki özel açıklamalarıyla bakanlığın geleceğine dair dikkat çekici müjdeler verdi. Bakanlık, hizmet kalitesini artırmak ve daha fazla vatandaşa ulaşabilmek amacıyla 3 bin yeni personeli bünyesine katacak. Ayrıca, ailelere destek olma hedefiyle doğum izninin uzatılmasına yönelik önemli çalışmaların da sürdüğü bildirildi.

PERSONEL SAYISI ARTACAK, HİZMET KALİTESİ YÜKSELECEK

Bakan Göktaş, yaptığı açıklamalarda, "Hizmetlerimizin kalitesini artırmak amacıyla 3 bin yeni alımımız olacak. Bugün de bu müjdeyi tüm kamuoyuyla paylaşmak istiyorum." ifadelerini kullandı. Bu yeni istihdamların, bakanlığın sunduğu hizmetlerin daha etkin bir şekilde sunulmasına ve vatandaş memnuniyetinin artırılmasına önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

DOĞUM İZNİ SÜRESİ UZUYOR, AİLELER RAHAT NEFES ALACAK

Personel alımının yanı sıra, ailelerin yaşamlarını kolaylaştıracak yeni düzenlemeler de gündemde. Bakan Göktaş, doğum izninin mevcut 16 haftadan 24 haftaya çıkarılması yönünde bir çalışma olduğunu duyurdu. Göktaş, "Bu konuda geçtiğimiz hafta grubumuzla da istişare ettik. İnşallah Meclis'in çalışmasına bağlı olarak 2026'ının ilk başında olmasını ümit ediyoruz." dedi. Bu düzenlemenin, yeni annelerin bebekleriyle daha fazla vakit geçirmesine olanak tanıyarak aile bağlarını güçlendirmesi amaçlanıyor. Babalık iznine dair detaylar henüz paylaşılmasa da, bu adımın da ailelere yönelik destek politikalarının bir parçası olduğu vurgulandı.