Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, katıldığı bir canlı yayında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
MECLİS'İN VAKARI VE TERÖR
Ağıralioğlu, Meclis'te terör örgütü elebaşı lehine slogan atılmasını sert dille eleştirerek, bunun devletin vakarına ve 40 yıllık mücadeleye zarar verdiğini belirtti. Bu durumun kanunen suç olduğunu ve suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.
SİYASİ MÜTTEFİKLİK VE KANDİL-İMRALI BAĞLANTISI
DEM Parti, MHP ve AK Parti'nin müttefik olduğunu savunan Ağıralioğlu, bu ittifakın bir ayağının Kandil, diğer ayağının ise İmralı olduğunu iddia etti. Mazlum Abdi'nin mesajlarının Öcalan'a iletildiğini ve bu durumun uluslararası bir boyuta ulaştığını söyledi. Ağıralioğlu, "Yazıklar olsun değil, yazıklar oldu." diyerek tepkisini dile getirdi.
KÜRT VATANDAŞLARA ÇAĞRI VE GELECEK VADİ
Ağıralioğlu, Kürt vatandaşlara seslenerek, Öcalan'ın kendilerini temsil etmediğini ve PKK'nın Kürtlerle özdeşleştirilmemesi gerektiğini vurguladı. Gelecek dönemde, terörü öven milletvekillerinin seçilemeyeceğini, seçilse dahi görevde kalamayacağını ve partilerinin seçim yardımı alamayacağını vaat etti. Teröre bulaşmadan her türlü sorunun Meclis'te konuşulabileceğini, ancak terör örgütlerinin isimlerinin anılamayacağını belirtti.



