Afganistan ve Pakistan yönetimleri, bugün sınır bölgesinde gerçekleşen saldırı üzerine karşılıklı suçlamalarda bulundular.
AFGAN TARAFI SUÇLAMALARDA BULUNDU
Afganistan yönetimi sözcüsü Zabihullah Mücahid, X platformunda yaptığı paylaşımda, "Pakistan ile İstanbul'da üçüncü müzakere turu başlarken, ne yazık ki bugün öğleden sonra Pakistan güçleri bir kez daha Spin Boldak bölgesine ateş açtı. Bu durum halk arasında endişeye neden oldu," ifadelerini kullandı. Mücahid, müzakere sürecine saygı göstermek ve can kaybını önlemek amacıyla saldırılara karşılık verilmediğini savundu.
PAKİSTAN'DAN YANIT GELDİ
Yerel Tolo News haber sitesine konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir Afganistan yönetimi yetkilisi, Pakistan ordusunun sınır birliklerine ateş açtığını ve havan saldırısı düzenlediğini iddia etti. Yetkili, bu saldırı sonucunda Spin Boldak'ın Luqman köyündeki bir eve isabet eden bir havan topu sonucu iki kişinin hayatını kaybettiğini öne sürdü. Pakistan, saldırıyı başlattıkları iddiasını kesinlikle reddetti.
GERİLİM ARTAN SINIR ÇATIŞMALARI
Pakistan Bilgi ve Yayıncılık Bakanlığı, sosyal medya platformunda Afganistan tarafının iddialarını reddederek, "Afgan tarafının bugün Pakistan-Afganistan sınırındaki Chaman bölgesinde meydana gelen olayla ilgili iddialarını kesinlikle reddediyoruz," açıklaması yaptı. Bakanlık, Afgan tarafının saldırıları başlattığını savunarak, Pakistan güvenlik güçlerinin saldırılara "anında ölçülü ve sağduyulu şekilde karşılık verdiğini" belirtti. Ayrıca, 15 Ekim'de duyurulan 48 saatlik ateşkesin ardından, Türkiye ve Katar'ın desteğiyle Doha'da yapılan müzakerelerin sonucunda ateşkesin uzatıldığı kaydedildi.



