GÜNDEM
Yayınlanma : 10 Şubat 2026 17:24
Düzenleme : 10 Şubat 2026 17:24

Adliyede şok eden zimmet skandalı: Memur 'ihtiyacım vardı' dedi

Adliyede şok eden zimmet skandalı: Memur 'ihtiyacım vardı' dedi
Ankara'da adli emanette yapılan denetimde 9 tam ve 5 çeyrek altının eksik çıkması üzerine başlatılan soruşturmada, görevli memurun altınları aldığını itiraf etmesi ve 'ihtiyacım vardı' demesi şok etkisi yarattı.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı Emanet Bürosu'nda yapılan rutin dışı bir denetim, 9 tam ve 5 çeyrek altının eksik olduğunu ortaya çıkardı. Eksiklik tespit edilir edilmez tutanak altına alındı ve derhal savcılığa bildirildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Altınlardaki eksikliğin belirlenmesinin ardından Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Adli emanet deposuna giriş-çıkışların kaydedildiği güvenlik kamera görüntüleri tek tek incelendi, ancak ilk aşamada altınları kimin aldığına dair net bir bulguya ulaşılamadı.

MEMUR İTİRAF ETTİ

Soruşturmanın derinleştirilmesi üzerine, adli emanet depolarında görev yapan personelin ifadelerine başvuruldu. İfade veren memurlardan Emrah Özçelik, eksik altınları kendisinin aldığını itiraf etti. Şüpheli, ifadesinde yalnızca ihtiyacı kadar altın aldığını, diğer emanetlere dokunmadığını ve altınları daha sonra yerine koymayı planladığını söyledi.

TUTUKLANMA KARARI

Altınları zimmetine geçirdiğini itiraf eden Ankara Batı Emanet Memuru E.Ö. hakkında idari soruşturma da başlatıldı. Şüpheli, savcılık sorgusunun ardından sevk edildiği mahkemece zimmet suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğü bildirildi.