Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle Adıyaman'da düzenlenen görkemli törende, 350 bininci afet konutunun kura çekimi ve anahtar teslimi gerçekleştirildi. Törende konuşan Bakan Yerlikaya, bu başarının ardında yatan güçlü devlet aklına ve millet sadakatine dikkat çekti. Hak sahiplerine teslim edilen konutların hayırlı olmasını diledi.
DÜNYANIN EN BÜYÜK KONUT SEFERBERLİĞİ
Bakan Yerlikaya, 6 Şubat 2023'te yaşanan Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde tarihin en büyük konut seferberliklerinden birinin başlatıldığını vurguladı. Bu eşi benzeri görülmemiş mücadelenin, kısa sürede milyonlarca vatandaşın barınma ihtiyacını karşılama hedefiyle sürdüğünü belirtti. Bugüne dek 304 bin bağımsız bölümün hak sahiplerine teslim edildiğini sözlerine ekledi.
350 BİN BAĞIMSIZ BÖLÜMÜN TESLİMİ
Yerlikaya, bu özel törenle birlikte toplam 42 bin konut ve 3 bin iş yerinin daha hak sahiplerine ulaşacağını müjdeledi. Gerçekleştirilen bu 9. kura töreniyle birlikte, toplamda 350 bin bağımsız bölümün hak sahibi vatandaşlara teslim edilmiş olacağını ifade etti. Bu büyük sayının, güçlü bir iradenin, devlet aklının ve millete sadakatle bağlı bir liderliğin somut bir göstergesi olduğunu dile getirdi. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet diledi.



