Adıyaman'ın Çelikhan ilçesi Mestan bölgesinde, Malatya'dan gelen İbrahim ve Neslihan Temel çiftinin otizmli çocukları Fırat Can Temel'in evden ayrılıp kaybolması üzerine geniş çaplı bir arama çalışması başlatıldı. Aile ve yakınlarının ilk arama çabaları sonuçsuz kalınca, durum 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirilerek yardım istendi.
EKİPLER SEFERBER OLDU: KAPSAMLI ARAMA
İhbar üzerine bölgeye derhal sağlık, jandarma, UMKE ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekiplerin ilk incelemeleri ve bölgedeki aramaları Fırat Can Temel'e dair herhangi bir ipucu bulamadı. Bunun üzerine Kotur Çayı'nda da arama yapılması kararlaştırıldı. Bu kapsamda Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis dalgıç ekiplerinden destek talep edildi.
HES GÖLETİ BOŞALTILDI, ARAMALAR DERİNLEŞTİ
Polis dalgıç ekiplerinin çalışabilmesi için HES göletindeki sular tahliye edildi. Yaklaşık 5 kilometrelik bir alan taranarak Fırat Can Temel'in bulunması için yoğun çaba sarf ediliyor. Şu ana kadar Fırat Can Temel'e ulaşılamazken, arama kurtarma faaliyetlerinin aralıksız devam ettiği bildirildi.



