ASAYİŞ
Yayınlanma : 31 Temmuz 2025 20:58

Adana'da orman yangını kundakçıları İHA ile yakalandı

Adana'da orman yangını kundakçıları İHA ile yakalandı
Adana'da sıkça çıkan orman yangınlarını önlemek için kullanılan İHA gözetimi sayesinde, yangınları kasıtlı olarak çıkaran üç kişi yakalanarak tutuklandı.

Adana'nın Yarımca Mahallesi'nde sık sık meydana gelen orman yangınları, yetkilileri harekete geçirdi. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, bölgeye fotokapanlar yerleştirerek ve havadan İHA ile gözetim başlattı. Bu sayede, yangınların kasıtlı olarak çıkarıldığı tespit edildi.

İHA GÖZETİMİYLE YAKALAMA

Bayraktar TB2 İHA'sı, 25 Temmuz günü saat 21.00 sıralarında çıkan bir yangını sadece 2 dakika içinde tespit etti ve yetkilileri hemen olay yerine yönlendirdi. İHA görüntülerinde, yangının ardından şüpheli bir aracın takibe alındığı görüldü. Orman Bölge Müdürlüğü'nün durumu jandarmaya bildirmesi üzerine şüpheli araç durduruldu ve araçtaki üç şüpheli gözaltına alındı.

TUTUKLAMA KARARI

Gözaltına alınan şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkeme, şüphelileri 'yangına sebebiyet vermek' suçundan tutuklayarak cezaevine gönderme kararı verdi. Bu olay, orman yangınlarıyla mücadelede teknolojinin etkin kullanımının önemini bir kez daha gösterdi.