Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 17 yaşında hayatını kaybeden Atlas Çağlayan'ın anne ve babasıyla bir araya gelerek aileye taziyelerini iletti. Ziyaret sırasında, Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmaya ilişkin aileyi bilgilendiren Tunç, sürecin titizlikle yürütüldüğünü belirtti. Adalet Bakanı Tunç, yargısal sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade etti.
ATLAS ÇAĞLAYAN CİNAYETİ
Olay, 14 Ocak günü saat 20.20 sıralarında Güngören Mehmet Nesih Özmen Mahallesi Emek Sokak'ta meydana geldi. 'Yan bakma' nedeniyle çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Bıçaklı kavgada E.Ç. (15), sustalı bıçakla Atlas Çağlayan'ı (17) yaraladı. Ağır yaralanan Atlas Çağlayan hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. E.Ç., suç aleti bıçak ile yakalanarak gözaltına alındı ve ardından tutuklanarak çocuk kapalı cezaevine gönderildi.
AİLENİN KORUMA TALEBİ VE CUMHURBAŞKANI'NIN AÇIKLAMASI
Atlas Çağlayan'ın ailesi için koruma talebi gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Atlas yavrumuzun hesabını sormak görevimizdir' açıklamasını yaptı ve Atlas Çağlayan'ın annesi ile telefonda görüşerek 'Bu olayın takipçisiyiz' mesajını iletti.



