Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de düzenlenen ve Rusya, Ukrayna ile ABD temsilcilerinin bir araya geldiği müzakereler, beklentilerin aksine somut bir ilerleme kaydedilemeden sona erdi.
DİYALOG ÇABALARI VE BELİRSİZLİK
Beyaz Saray, görüşmeleri 'verimli' olarak tanımlarken, BAE Dışişleri Bakanlığı bu tür süreçlerin diyaloğu teşvik etmek ve mevcut krize siyasi çözümler bulmak adına atılan adımlar olduğunu belirtti. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, önümüzdeki hafta da müzakerelerin devam etme ihtimalinin bulunduğunu dile getirdi. Zelenskiy, görüşmelerde ilerleme kaydedilmesi yönündeki isteğini ve Ukrayna'nın bu konudaki hazırlığını vurguladı.
RUSYA'NIN SALDIRILARI SÜRERKEN GÖRÜŞMELER
ABD'yi Başkan Donald Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ve eski başdanışmanı Jared Kushner temsil ederken, Ukrayna heyetinin başında Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Rüstem Umerov yer aldı. Umerov, ilk görüşmelerin ardından Rusya'nın savaşı sonlandırma ve kalıcı barış için müzakere sürecine odaklandıklarını ifade etti. Ancak, bu diplomatik çabalara rağmen Rusya'nın saldırılarını sürdürmesi dikkatlerden kaçmadı. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov ise, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinden çekilmesinin Rusya için temel bir şart olduğunu bir kez daha hatırlattı. Müzakerelere rağmen önceki gece Ukrayna'nın çeşitli bölgelerine yönelik İHA ve füze saldırıları düzenlendi, bu saldırılarda bir kişi hayatını kaybederken, 35 kişi de yaralandı.



