GÜNDEM
Yayınlanma : 24 Mart 2026 20:05
Düzenleme : 24 Mart 2026 20:05

Abdülhamit Gül: Terörsüz Türkiye için iç cephe şart

Abdülhamit Gül: Terörsüz Türkiye için iç cephe şart
Abdülhamit Gül, iç cephe gücünün terörle mücadeledeki önemine vurgu yaparak, birlik ve beraberliğin korunmasının şart olduğunu ifade etti.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, bölgedeki istikrarsızlık karşısında iç cephenin güçlendirilmesinin stratejik önemine dikkat çekti.

İÇ BARIŞ VE BİRLİK ÖNEMLİ

Gül, Türkiye’nin çevresindeki 'ateş çemberine' vurgu yaparak, iç barışın ve birliğin korunmasının ulusal güvenlik açısından hayati önem taşıdığını ifade etti. Terörle mücadele sürecinde provokasyonlara karşı uyanık olunması gerektiğinin altını çizen Gül, "İç cephenin güçlü olması en büyük dayanağımızdır" dedi.

SİYASİ UZLAŞI VE SILAHLARIN TASFİYESİ

Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iradesi ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin çağrılarıyla şekillenen sürecin tüm siyasi partilerin desteğiyle bir noktaya ulaştığını hatırlatarak, temel önceliğin silahların bırakılması ve yasal adımların atılması olduğunu vurguladı. Ayrıca, terör örgütü sempatizanlarının eylemlerine ve provokasyonlara izin verilmeyeceğini belirtti.

KARDEŞLİĞİ KORUMAK GEREK

Gül, Türkiye’nin Kürdü, Türkü, Alevisi ve Sünnisi ile bir bütün olduğunu ifade ederek, kardeşliği koruyarak geleceğe emin adımlarla yürümeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.