DÜNYA
Yayınlanma : 05 Ağustos 2025 23:58
Düzenleme : 05 Ağustos 2025 23:58

ABD: Suriye'de istikrar ve entegrasyonu destekliyoruz

ABD: Suriye'de istikrar ve entegrasyonu destekliyoruz
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tammy Bruce, Suriye'de istikrar ve entegrasyonu desteklediklerini, PKK/YPG'nin merkeziyetçi olmayan yönetim önerisine karşı olduklarını ve Suriye hükümeti ile SDG arasında diyaloğu desteklemeye devam ettiklerini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de SDG adını kullanan terör örgütü PKK/YPG unsurlarınca yapılan 'merkeziyetçi olmayan yönetim' açıklamalarına karşı çıktı. Bakanlık, Suriye'de istikrar ve entegrasyonu desteklemeye devam ettiklerini bildirdi.

ABD'NİN SURİYE POLİTİKASI DEĞİŞMEDİ

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tammy Bruce, Bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında Suriye'ye ilişkin açıklamalarda bulundu. Bruce, PKK/YPG unsurlarının 'Suriye'nin merkeziyetçi olmayan bir yapıyı benimsemesi gerektiği' yönündeki açıklamalarının ABD yönetimi tarafından nasıl değerlendirildiği sorusuna yanıt verdi. Amerikan yönetiminin Suriye konusundaki pozisyonunun değişmediğini vurgulayan Bruce, 'Suriye, istikrarı hak ediyor, Suriyeliler de barışı hak ediyor.' dedi.

SURİYE HÜKÜMETİ VE SDG İLE DİYALOG DESTEĞİ

Ülkede demokrasinin ve kurumsal yapının sağlıklı bir noktaya gelmesini desteklediklerini belirten Bruce, ABD'nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack'ın açıklamalarına da atıf yaptı. 'Büyükelçi Barrack, tüm Suriyeliler için güvenlik ve sükuneti sağlamak amacıyla tüm taraflarla görüşmelerini sürdürüyor, biz de SDG'yi Suriye ordusuna entegre etmeyi amaçlayan Suriye hükümeti ve SDG ile diyaloğu desteklemeye devam ediyoruz.' diyen Bruce, bu yönde atılan adımlara destek vermeyi sürdüreceklerini belirtti. Suriye'de kapsamlı ve kapsayıcı bir yönetim olması gerektiğini ve bu alandaki reformlar konusunda da Suriye yönetimiyle görüştüklerini anlatan Bruce, 'Önemli olan Suriye'de istikrar için çalışmamızdır. Suriye konusunda önceki tutumumuz hala geçerlidir. Sorunları çözme yöntemimiz söz konusu olduğunda, diplomasi kadar demokrasi de hayati önem taşımaya devam etmektedir.' diye konuştu. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) terör örgütü PKK'nın silah bırakma sürecine yönelik bir komisyon kurulmasıyla ilgili soruya ise 'Yabancı ülkelerin bu tür yasal düzenleme ya da eylemleri hakkında yorum yapmayacağız.' yanıtını verdi.