DÜNYA
Yayınlanma : 28 Mart 2026 19:51
Düzenleme : 28 Mart 2026 19:51

ABD, İran'a yönelik askeri hamleleriyle tansiyonu artırıyor

ABD, İran'a yönelik askeri hamleleriyle tansiyonu artırıyor
ABD, İran'a yönelik askeri hamleleriyle tansiyonu artırırken, bölgedeki çocuk ölümleri 230'u geçti. Trump, saldırıların devam edeceğini duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik operasyonların süreceğini vurgularken, 3 bin 500 denizci ve deniz piyadesini taşıyan USS Tripoli amfibi hücum gemisinin Orta Doğu'ya ulaştığını duyurdu.

İRAN'DA ÇOCUKLARIN CAN KAYBI ARTIYOR

Son bir ay içinde İran’da gerçekleşen saldırılarda 230'dan fazla çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi. Amerika Birleşik Devletleri ile İsrail'in İran'a karşı yürüttüğü operasyonların birinci ayı geride kalırken, Trump, İran ile savaşın henüz sona ermediğini belirtti. Ayrıca, ABD’nin İran'da hedef alacağı 3 bin 554 noktanın daha bulunduğunu ifade etti.

ABD VE İSRAİL'İN SALDIRILARI SÜRECEK

ABD Merkez Komutanlığı, USS Tripoli'nin görev yerine ulaştığını açıkladı. Gemi, F-35 savaş uçakları ve MV-22 Osprey nakliye uçakları gibi donanımlara sahip. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile yaptığı telefon görüşmesinde, ABD ve İsrail’in saldırılarını bölgedeki güvensizliğin temel nedeni olarak nitelendirdi. Ayrıca, ABD’nin tutumunun güven zedelediğini belirtti.