ABD Hazine Bakanı Brian Bessent, Washington'da düzenlenen bir zirve öncesinde CNBC'ye önemli açıklamalar yaptı. Bessent, 2025-2028 yılları arasında doğacak Amerikalı çocuklara 1000 dolar sağlayacak olan 'Trump hesabı' girişimi hakkında bilgi verirken, S&P 500 endeksinin son yıllardaki çift haneli artışlarının sürdürülebilirliğine dair değerlendirmelerde bulundu.
GÜÇLÜ DOLAR POLİTİKASI DEVAM EDİYOR
Bessent, sağlam ekonomik büyüme için doğru politikaları uyguladıklarını belirterek, rekor seviyelerde S&P 500 kazançları elde ettiklerini ifade etti. Ancak, geçmiş performansın bu yılki durumu belirlemeyeceğini vurguladı. Doların son yıllarda en düşük seviyelere gerilemesiyle ilgili olarak, ABD'nin her zaman güçlü bir dolar politikası benimsediğini ve bunun doğru temeller oluşturmak anlamına geldiğini söyledi.
FED BAŞKANLIĞI İÇİN DÖRT ADAY
Bessent, sağlam politikaların sürdürülmesi durumunda ABD'ye para akışının artacağını ve zamanla ticaret açığının azalmasının doların değerini yükselteceğini belirtti. Ayrıca, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün vereceği faiz kararının Fed’e bağlı olduğunu vurguladı. Fed başkanlığı için dört harika adaylarının bulunduğunu ve bu konudaki kararın zamanlamasının yalnızca Başkan Trump tarafından bilindiğini sözlerine ekledi.



