GÜNDEM
Yayınlanma : 05 Ocak 2026 09:58
Düzenleme : 05 Ocak 2026 09:58

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, Venezuela'ya karşı petrol tankerlerini koz olarak kullanıyor: 'İstikameti biz belirleyeceğiz

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, Venezuela'ya karşı petrol tankerlerini koz olarak kullanıyor: 'İstikameti biz belirleyeceğiz
ABD Dışişleri Bakanı Rubio, Venezuela'nın petrol tankerlerine karantina uygulayarak ekonomik baskı kurduklarını açıkladı ve ülkenin istikametini belirleyeceklerini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Venezuela'ya yönelik politikalarını açıklarken, ülkenin petrol tankerlerine uygulanan karantinanın ABD'nin elindeki önemli bir koz olduğunu vurguladı. Rubio, bu hamleyle Venezuela'nın ekonomik olarak ABD'nin istemediği hiçbir adım atamayacağını belirtti ve 'Burada yönettiğimiz iş, Venezuela'daki sürecin ileride alacağı istikamettir' dedi.

VENEZUELA'YA KARŞI DEĞİL, UYUŞTURUCU KARTELLERİNE KARŞI SAVAŞ

Rubio, ABD'nin Venezuela'ya karşı değil, uyuşturucu kaçakçılığı yapan örgütlere karşı savaştığını ifade etti. Venezuela'da sahada asker bulunmadığını, ancak Maduro'nun yakalanması için yaklaşık iki saatliğine asker gönderdiklerini açıkladı. Bu operasyonun kolay olmadığını vurgulayarak, askeri üsse helikopter indirme ve Maduro'yu yakalama sürecini detaylandırdı.

MADURO'NUN YAKALANMA SÜRECİ VE SONRASI

Rubio, Maduro'nun yakalanma anını dramatize ederek, üç dakika içinde gerçekleşen operasyonu anlattı. Maduro'nun New York'a getirildiğini ve Venezuela'da yeni dönemin nasıl şekilleneceğine dair spekülasyonlar olduğunu belirtti. Ayrıca, Maduro'ya ihanetin en yakınından geldiği iddialarına da değindi, bu durumun operasyonun başarısında kritik bir rol oynadığını ima etti.