ABD Enerji Bakanı Chris Wright, Başkan Donald Trump’ın emriyle yeniden başlatılan nükleer silah testlerine dair önemli bir açıklama yaptı. Wright, bu testlerde 'şimdilik nükleer patlamaların gerçekleşmeyeceğini' belirtti.
TESTLERİN AMACI NE?
Wright, Fox News’e yaptığı açıklamada, şu anda gerçekleştirilen testlerin sistem testleri olduğunu vurgulayarak, 'Bunlar nükleer patlamalar değil. Biz bunlara kritik olmayan patlamalar diyoruz' dedi. Bu testlerin, nükleer patlamayı tetikleyebilecek tüm bileşenlerin çalışır durumda olduğundan emin olmak için yapıldığını ifade etti.
GÜVENİLİR NÜKLEER SİLAHLAR İÇİN YENİ TESTLER
Enerji Bakanı, yeni sistemler üzerinde gerçekleştirilecek testlerin amaçlarından birinin, gelecekte üretilecek nükleer silahların önceki modellerden daha güvenilir olmasını sağlamak olduğunu aktardı. Trump, Güney Kore’de Çin lideri Şi Cinping ile görüşmesinin öncesinde, 33 yıl aradan sonra nükleer silah test sürecini yeniden başlatma emrini vermişti.



