DÜNYA
Yayınlanma : 15 Mart 2026 03:45
Düzenleme : 15 Mart 2026 03:45

ABD'den İsrail'e İran resti: Saldırılara son vermek için 1 hafta!

ABD'den İsrail'e İran resti: Saldırılara son vermek için 1 hafta!
İsrail basını, ABD'nin İsrail'e İran'a yönelik saldırılarını 1 hafta içinde sonlandırması için süre verdiğini iddia etti. ABD'nin bu talebinin arkasında İran rejiminde değişim beklentisinin düşük olması yatıyor.

İsrail basınının bölgesel bir siyasi kaynağa dayandırdığı iddialara göre, ABD, İsrail'e İran'a yönelik saldırılarını sonlandırması için bir hafta süre tanıdı. Gazetenin haberine göre, ABD'nin bu adımının arkasında İran rejiminin değişme ihtimalinin düşük görülmesi yatıyor.

Saldırılar Neden Sonlandırılmalı?

Siyasi kaynak, İran rejiminde bir değişiklik yaşanması için ya kapsamlı kara harekatlarının ya da İran içindeki protestoların yeniden alevlenmesinin gerekliliğini vurguladı. Ancak bu senaryoların yakın vadede gerçekleşmesinin beklenmediğini belirtti. Bu durum, ABD'nin İsrail'e yönelik tutumunda bir değişikliğe yol açmış olabilir. Kaynak, ayrıca savaşın ABD ve İsrail'deki algılanış biçimi arasındaki büyük farka da dikkat çekti. Washington'da yetkililerin savaşın petrol fiyatları üzerindeki olası etkisinden endişe duyduğu, buna karşılık İsrail'in ise savaşı bir başarı olarak gördüğü ifade edildi.

Hizbullah ve Gelecek Adımlar

Konuşmada Lübnan ve Hizbullah meselesine de değinildi. İsrail'in Hizbullah'ın eski genel sekreteri Hasan Nasrallah'ı hedef almasına rağmen, örgütün Hamas gibi hâlâ güçlü bir varlık gösterdiği belirtildi. Bu durum, bölgedeki dengelerin ve gelecekteki olası stratejilerin yeniden değerlendirilmesine neden olabilir.