ABD Dışişleri Bakanlığı, Fransa'nın Filistin devletini tanıma girişimlerine öncülük ettiği bir dönemde, çarpıcı bir açıklama yaptı. Cuma günü yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmak isteyen Filistin yönetimi üyelerine vize verilmeyeceği duyuruldu.
VİZE YASAĞI KARARI
Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, Bakan Marco Rubio'nun aldığı kararın detayları paylaşıldı. Açıklamada, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndan önce Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ve Filistin Yönetimi (FY) üyelerine vize verilmeyeceği ve daha önce verilmiş olan vizelerin de iptal edileceği belirtildi.
BM GENEL KURULU'NDA TANSİYON ARTIYOR
Bu karar, Fransa'nın Filistin devletini tanıma çabalarıyla bağlantılı olarak, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda gerilimin artmasına neden olabilir. Filistin yönetiminin Genel Kurul'a katılımının engellenmesi, uluslararası ilişkilerde yeni bir tartışma başlatabilir.



