ASAYİŞ
Yayınlanma : 10 Eylül 2025 06:54
Düzenleme : 10 Eylül 2025 06:54

ABD'de 13 Yaşındaki Çocuk Tutuklandı: Evinden 23 Silah ve Mühimmat Çıktı

ABD'de 13 Yaşındaki Çocuk Tutuklandı: Evinden 23 Silah ve Mühimmat Çıktı
ABD'nin Washington eyaletinde, okul saldırılarıyla ilgili sosyal medya paylaşımları yapan 13 yaşında bir çocuk tutuklandı. Evinden 23 silah ve mühimmat ele geçirildi.

ABD'nin Washington eyaletinde, okul saldırganlarına takıntılı olduğu düşünülen 13 yaşındaki bir çocuk, sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklandı. Yetkililer, çocuğun evinde yapılan baskında 23 silah ve mühimmat ele geçirdiklerini açıkladı.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI ENDİŞE YARATTI

Çocuk, hafta sonu Seattle’ın güneyindeki Pierce County’de, evine yapılan özel tim baskınında gözaltına alındı. Evde duvarlara monte edilmiş taktik tarzı tüfekler ve tabancalar bulundu. Çocuğun odasında, bir kaplumbağa kafesinin altındaki ağır bir sırt çantasının içinde şarjörler ele geçirildi. Bu şarjörlerin üzerindeki yazılarda toplu okul saldırılarına atıflar yapıldığı tespit edildi.

'21 YAŞIMA GELDİĞİMDE İNSANLARI ÖLDÜRECEĞİM'

Polisin açıklamasına göre çocuğun sosyal medya paylaşımlarından birinde “21 yaşıma geldiğimde insanları öldüreceğim” yazıyordu. Bir diğerinde ise “her şey bitti! zamanım neredeyse geldi!” ifadeleri yer almıştı. Polis, çocuğun ebeveynlerine yönelik soruşturmanın devam ettiğini belirtti.