Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Resmî Gazete'de yayımlanan yeni tebliği ile iş dünyasında önemli bir adım attı. Artık elektrikli araç bakımcılarından vinç operatörlerine kadar birçok kritik iş kolunda çalışanların Mesleki Yeterlilik Belgesi alması zorunlu hale getirildi.
GEÇİŞ SÜRECİ BAŞLADI
Belgesi olmayan çalışanlar ve işverenler için 12 aylık bir geçiş süreci başlatıldı. Bu süre zarfında çalışanların belgelerini tamamlamaları gerekecek. Geçiş süresi sona erdiğinde, belgesini almamış olanların söz konusu mesleklerde çalışmasına izin verilmeyecek.
MUAFİYETLER VE YAPTIRIMLAR
Düzenleme, eğitimini tamamlamış olan bazı kişiler için muafiyetler içermektedir. Ustalık belgesi olanlar, meslek liselerinden mezun olanlar ve ilgili üniversite bölümlerinden diploma alanlar bu muafiyetlerden faydalanabilir. Ancak, yeterlilik belgesi bulunmayan işverenler hakkında idari yaptırımlar uygulanacak.



