1998 yılında Şili'den başlayarak tam 36 bin kilometrelik bir dünya yürüyüşüne çıkan Karl Bushby, 28 yıllık bu destansı yolculuğunu tamamlamak üzere.

SON ADIMLAR VE ANNEYLE BULUŞMA
Bushby, mayıs ayında Avusturya sınırında annesi Angela ile buluşarak bu uzun serüvenine nokta koyacak. Ancak bu sona yaklaşırken, 'Yürüyen Adam' için belirsizlik ve hüzün hakim.
BİR YAŞAMIN SONU GİBİ
BBC'ye verdiği röportajda, "Benim için çok zor bir son olacak. Sanki bir yaşamın sonu... Çünkü gerçekten sonrasında ne yapacağımı bilmiyorum," diyen Bushby, 28 yıl süren bu maceranın kendisi için sadece fiziksel değil, aynı zamanda derin duygusal bir yolculuk olduğunu vurguladı.
KRİZLER PLANLARI ALTÜST ETTİ
Başlangıçta 2012'de tamamlamayı planladığı dünya turu, 2008'deki finansal kriz nedeniyle sekteye uğramış. Bushby, "Bering Boğazı'ndan Rusya'ya geçecektim. Kriz patlayınca Meksika'da kaldım. Sponsorum battı, yardımlar kesilince daha ucuz bir ülke olan Meksika'da 2 yıl yaşamak zorunda kaldım," diyerek gecikmelerin nedenlerini açıkladı. Bu beklenmedik olaylar, yürüyüşün tamamlanmasını 2024 yılına kadar ertelemiş.


