Halkbank, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümüne özel olarak hazırladığı "Ben Kahraman" adlı yeni reklam filmiyle, o gece yaşanan destansı direnişi ve milletin sarsılmaz iradesini mercek altına alıyor. Reklam filmi, bireysel bir doğum hikayesi üzerinden, bir ulusun topyekûn vatan savunması için nasıl kenetlendiğini çarpıcı bir dille anlatıyor.
MİLLETİN ORTAK İRADESİ VURGULANIYOR
Filmde, hamile bir annenin doğum sancıları başladığında dahi eşine "Kahraman'ımın istikbali için git!" diyerek vatan savunmasına göndermesi ve babanın, Cumhurbaşkanı'nın çağrısına uyarak sokağa çıkması gibi anlar işleniyor. Bu kişisel hikaye, 15 Temmuz gecesi milyonlarca vatandaşın gösterdiği fedakarlığın ve milli birlik ruhunun bir sembolü haline geliyor. Reklam, bireysel bir doğumun ötesinde, toplumun her kesiminden insanın tek yürek olduğu o tarihi gecede, milletin ortak iradesini nasıl ortaya koyduğunu gözler önüne seriyor.
BİRLİK VE BERABERLİK RUHU DEVAM EDİYOR
Reklamın ilerleyen bölümlerinde, 15 Temmuz gecesine ait görüntülerden günümüze geçiş yapılıyor. Bayraklarla donatılmış bir mahalle meydanında, aradan geçen 10 yıla rağmen birlik ve beraberlik ruhunun ilk günkü canlılığıyla korunduğu görülüyor. Filmin ana temasını özetleyen Kahraman'ın "O gece yalnızca ben değil, benim gibi yüzbinlerce, milyonlarca kahraman doğmuş" sözleri, bir gecenin karanlığından doğan ışığın, bir halkın iradesinin ve birlikte durmanın gücünü simgeliyor. Meta Communication imzalı bu yapım, 15 Temmuz darbe girişimine karşı canı pahasına mücadele eden tüm vatandaşlarımıza ve şehitlerimize bir saygı duruşu niteliği taşıyor.



